Gedeon napja van. | 2024.03.28

Kábítószer-kereskedőket fogtak el Szegeden

2019-06-02 11:19:00

Öt kábítószer-kereskedőt és tíz -fogyasztót fogtak el Szegeden a rendőrök és a Terrorelhárítási Központ munkatársai, akik pénteken hajnalban egyszerre tizenöt helyszínt kutattak át - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője vasárnap az MTI-t.

    Szabó Szilvia közölte, a megalapozott gyanú szerint a kereskedők a bűnszervezet működése során folyamatosan bővített fogyasztói kör részére a kábítószert raktározták, majd pontosan kimérték, csomagolták, végül eladták.
    A szegedi férfiak tevékenységükkel több tízmillió forintos illegális bevételre tettek szert, amelyet egymás között elosztottak, azt különböző használati cikkek, járművek és ingatlanok megvásárlásába fektették, de előfordult, hogy szerencsejátékra fordították - tudatta a százados.
    Az ingatlanokban elvégzett kutatások során több mint tízmillió forint piaci értékű kokaint, amfetamint, extasy tablettát, marihuánát, valamint LSD-bélyeget találtak a rendőrök - közölte a szóvivő.
    A 49 éves R. István, az 50 éves R. Mátyás, a 39 éves V. József, a 30 éves G. Máté, valamint a 28 éves S. Mátyás ellen bűnszervezetben, jelentős mennyiségű kábítószer kereskedelmének bűntette megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A rendőrök a csoport tagjait őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatásukat. A tíz fogyasztónak kábítószer birtoklása miatt kell felelnie.
    A bűncselekményből származó vagyon elkobzása érdekében a helyszíneken több mint tizenötmillió forint értékben foglaltak le hat gépjárművet, arany ékszereket, műszaki cikkeket, magyar és külföldi bankjegyeket.