Auguszta napja van. | 2024.03.29

Alapjogokért Központ: van egy összeomló ellenzék, s annak romjain mászik fel Gyurcsány Ferenc

2019-05-28 09:30:00

A Fidesz-KDNP 52,5 százalékos európai parlamenti választási eredménye abszolút győzelem - mondta az Alapjogokért Központ igazgatója az M1 aktuális csatorna hétfő esti műsorában.

    Szánthó Miklós közlése szerint ez a magyar választástörténeti viszonyok között is erős győzelem. 2006 óta egymás után az összes országos szavazást megnyerte a Fidesz-KDNP - tette hozzá.
    Kitért arra is, hogy az ellenzék "összeomlófélben van". Egyes erők teljesen megsemmisültek, de vannak feljövőben lévő erők is. Az elemző szerint a DK és a Momentum "a politikai stabilitást nem veszélyezteti, de érdemes rájuk figyelni".
    Szánthó Miklós úgy fogalmazott: "van egy összeomló ellenzék, s annak romjain mászik fel Gyurcsány Ferenc, és tűzi ki a maga zászlaját".
    Rámutatott arra is, hogy az MSZP modernkori történelmének legrosszabb eredményét érte el, ez a "történelmi mélypont". Ez - az elemző szerint - hatással van arra is, hogy a szocialisták eddig kiket támogattak az önkormányzati választásra való felkészülés során. Szánthó Miklós úgy értékelt, most majd elindul az ellenzéki "adok-kapok", hogy ki kit, hol indít.