Gedeon napja van. | 2024.03.28

Fülöp Attila: segítség és ésszerű gazdasági döntés a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatása

2019-05-27 17:58:00

Nemcsak segítség, hanem ésszerű gazdasági döntés is a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatása - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára hétfőn Budapesten.

Fülöp Attila a megváltozott munkaképességű emberek alkalmazásával foglalkozó Főkefe Közhasznú Nonprofit Kft. jogelődje megalapításának 70. évfordulója alkalmából tartott rendezvényen hozzátette: mi sem jobb bizonyíték erre, mint hogy a Főkefe - a Kézmű és az Erfo kft.-vel együtt - 135 telephelyen évtizedek óta végez értékteremtő munkát. 
    E három cég kilencezer alkalmazottjával együtt európai viszonylatban is egyedülálló - jelentette ki. 
    Mint elmondta, a kormány célja, hogy a piaci cégeknek is megmutassák, a megváltozott munkaképességű emberek munkájának van jövője, azért is, mert ezeknek az embereknek az önálló életét a legjobban munkalehetőség biztosításával lehet segíteni. 
    Fülöp Attila fontosnak nevezte, hogy felhívják a figyelmet a megváltozott munkaképességű emberek azon képességeire, amelyekben többek, mint a többségi társadalomhoz tartozók.
    A Főkefe, a Kézmű és az Erfo kft. Magyarország legnagyobb, megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztató cégei; mindhárom állami tulajdonban van és az Emmi felügyelete alá tartozik.
    A Főkefe kft. elődjét 1949-ben látássérültek foglalkoztatására alapították, kezdetben hetven, majd 1969-tól már négyszáz alkalmazottal működött a cég, amelyet később a többi megváltozott munkaképességű ember alkalmazására is kiterjesztettek.