Auguszta napja van. | 2024.03.29

Minden eddiginél magasabb volt az idegenforgalmi adóbevétel Miskolcon tavaly 

2019-05-22 20:25:00

Minden eddiginél több, 178 millió forint  idegenforgalmi adó folyt be tavaly Miskolcon, az itt zajló fejlesztések pedig akár a duplájára is bővíthetik a város turisztikai teljesítményét a következő években - közölte az önkormányzat szerdán az MTI-vel.

    A tájékoztatás szerint az elmúlt évtized fejlődését jól jellemzi, hogy a 2010-eshez képest 2,5-szeresére nőtt a bevétel, az elmúlt két évben pedig átlagosan évi 13 százalékos volt az emelkedés.
    Miskolc nagyon jó pozícióban van, a miskolctapolcai barlangfürdő a legkeresettebb vidéki úticél, megelőzve például az egri várat, a hévízi és zalakarosi fürdőket és más hagyományos "turisztikai fellegvárat" is - írták.
    Hozzátették: ha a borsodi megyeszékhely továbbra is az élmezőnyben akar maradni, akkor a turisztikai infrastruktúra világszínvonalú fejlesztését kell folytatni. Ebbe illeszkedik az új, négyévszakos tapolcai élményfürdő 12,7 milliárd forintos fejlesztése, amely a turisták százezreit fogja Miskolcra vonzani, és önmagában megduplázhatja Miskolc turisztikai piacát - írta az önkormányzat.