Gedeon napja van. | 2024.03.28

Fidesz: Karácsony Gergely ne keressen további kifogásokat a zuglói parkolási szerződések felmondására!

2019-05-17 18:25:00

A Fidesz zuglói választókerületi elnöke arra szólította fel Karácsony Gergelyt (Párbeszéd), a kerület polgármesterét, hogy ne keressen további kifogásokat a zuglói parkolási szerződések felmondására, hanem hajtsa végre az önkormányzat döntését. 

    Jelen Tamás pénteki sajtótájékoztatóján arról beszélt: hétfő óta egyre nagyobb a káosz a zuglói parkolásban, amiből látható, hogy Karácsony Gergely alkalmatlan a kerület vezetésére. Hangsúlyozta: ahelyett, hogy Karácsony Gergely végrehajtotta volna az önkormányzat döntését és felmondta volna a parkolás-üzemeltetési szerződéseket, illetve ingyenessé tette volna a parkolást a zuglóiaknak, "tovább megy az időhúzás".
    Hangsúlyozta: Karácsony Gergely folyamatosan másokat okol saját alkalmatlansága miatt, mások háta mögé bújik, másokat mutat fel bűnösként a nyilvánosság előtt, így eddig a Fidesz, a testület és a főváros volt a hibás. Jelen Tamás felhívta a figyelmet arra, hogy a kerület jegyzője törvényességi kifogást nyújtott be a testület döntése ellen, ezért arra vár választ Karácsony Gergelytől, ő kérte-e a jegyzőjét, hogy tovább akadályozza a parkolási szerződések felmondását és az ingyenes parkolás bevezetését. Megjegyezte: a polgármester már a harmadik jegyzőjét fogyasztja, és nem kizárt, hogy lesz negyedik is a sorban.
    Jelen Tamás azt követelte Karácsony Gergelytől, hogy "ne keresgéljen további kifogásokat és ne tárgyalgasson zárt ajtók mögött a testület döntéseivel szemben", hanem hajtsa végre a döntéseket, amelyeket Zugló képviselőtestület a Fidesz javaslatára kezdeményezett.
    Karácsony Gergely azt se ismételgesse, hogy szerződés le fog járni, hiszen minden egyes nap plusz egy-egy millió forint rakódik az eddigi milliárdos nagyságrendű veszteséghez - hangoztatta Jelen Tamás. Kiemelte: Zuglónak nincs ideje arra, hogy a polgármester alkalmatlansági további veszteségbe sodorja a kerületet.