Auguszta napja van. | 2024.03.29

Részvételi rekord a hétvégi ötödik Riverside Baján

2019-05-09 09:44:00

Az eddigi részvételi rekordot megdöntve öt ország 66 versenyzője áll rajthoz az ötödik alkalommal sorra kerülő Riverside Baja elnevezésű terepralis viadalon, amely pénteken kezdődik és szombaton ér véget Magyargencsen és környékén.

    A szakág legjobb magyar képviselői mellett Szlovákiából, Csehországból, Lengyelországból és Németországból is neveztek a versenyre, amelyet 2014-ben rendeztek meg először, s most - amint az a szervezők közleményéből kiderül - újra az első alkalommal érintett településeket vonták be a programba. A viadalon, amely a Közép-európai Zóna Kupa és a nyílt magyar tereprali-bajnokság soron következő futama - rajthoz áll többek között a Dakar-ralin többször részt vevő cseh Miroslav Zapletal is.
    "A tavalyi évhez hasonlóan ismét Magyargencs a központ, de érintjük Kemenesszentpétert, Pápocot, az idén ezeréves Kemenesmagasit, valamint Kemeneshőgyészt is, utóbbi négy része lesz annak a 70 km hosszú, nehéz és folyamatos ritmusváltásokkal tűzdelt gyorsasági szakasznak, amelyet kétszer az óramutató járásával ellentétesen, majd kétszer azzal megegyezően teljesít a mezőny" - idézte a közlemény Garamvölgyi Zoltán főszervezőt.
    Szombaton négy utánpótlás-versenyző kap lehetőséget két gyorsasági szakaszon arra, hogy éles versenyben csiszolja tovább tudását.
    A nézők mindkét napon ingyenesen tekinthetik meg a száguldást, a gyermekek számára pedig a szervezők biztosítják, hogy testközelből láthassák a versenyzőket, versenyautókat és motorokat.