Auguszta napja van. | 2024.03.29

Gyulay Zsolt: minden szempontból sikeres volt a Nagy Futam

2019-05-02 11:50:00

A közönség létszáma, a biztonság és a látványosság, valamint a résztvevő versenyzők szempontjából is sikeresen zárult a Nagy Futam elnevezésű budapesti versenyautó-parádé és -bemutató május 1-jén - Gyulay Zsolt, a rendezvényt szervező Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója szerint.

    A sportvezető az M1 aktuális csatornán csütörtök délelőtt azt mondta, az időjárás mindig befolyásolja, hogy mennyi néző látogat ki a belvárosi show-ra, de ahogyan tavaly, úgy az idén is "szerencsénk volt ezzel", a kijelölt nyomvonal pedig nagyon tetszett a közönségnek.
    "Max Verstappen jelenléte számunkra nagyon fontos, ő minden évben sok holland szurkolót hoz el a Hungaroringre is, ráadásul nagyon jól érezte magát a sajtótájékoztatón és az egész rendezvényen, fesztelen, jó hangulatú, szakmai beszélgetést folytatott a televíziós interjú során is" - jelentette ki Gyulay Zsolt, hozzátéve, hogy a külföldi szakemberek és meghívott vendégek is tökéletesnek ítélték a Nagy Futam rendezését.
    "Ilyenkor ugyanúgy dolgoznak azok a szakemberek és sportbírók, akik a Forma-1-es Magyar Nagydíjakon is, és a visszajelzések alapján most már magabiztosan állíthatjuk, hogy mi vagyunk a világon a legjobbak ebben a műfajban" - mondta az elnök-vezérigazgató, aki hangsúlyozta: Közép-Európában először Budapesten vett részt ilyen bemutatón egy Forma-E elektromos versenyautó, amelynek óriási sikere volt.
    Gyulay Zsolt kitért arra, hogy tavaly a Hungaroring pénzügyi és szakmai szempontból is nagyon jó évet zárt, most pedig időarányosan a jegyeladások tekintetében jobban áll, mint 2018-ban.
    "Ehhez nyilván hozzájárul az a 10-15 ezer lengyel szurkoló, aki Robert Kubica visszatérése miatt ismét eljön majd Mogyoródra, és mivel az idén egy kicsit későbbi időpontban, augusztus első hétvégéjén lesz a Magyar Nagydíj, ez még inkább kedvező a jegyeladások szempontjából" - mondta a sportvezet