Auguszta napja van. | 2024.03.29

Pénzmosás miatt indult eljárás egy szerb-magyar-horvát állampolgárságú férfi ellen

2019-04-30 10:25:00

Csaknem 650 ezer dollár, bűncselekményből származó pénz tisztára mosása miatt indult eljárás egy szerb-magyar-horvát állampolgárságú férfi ellen Szegeden, az ügyészség kezdeményezte a gyanúsított letartóztatását - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője kedden az MTI-t.

    Szanka Ferenc közölte, a gyanú szerint a férfi 2018 szeptemberében négy szegedi pénzintézetnél is nyitott szinte azonos időben bankszámlát. A számlákon rövid időn belül csaknem 650 ezer dollárt írtak jóvá esetenként mintegy 130 ezer dollár átutalásával. A pénz jellemzően amerikai gazdasági társaságok sérelmére elkövetett bűncselekményekből származott, az összegeket a gyanúsított továbbutalta távol-keleti pénzintézetekben vezetett számlákra.
    A különösen nagy értékre, folytatólagosan, üzletszerűen elkövetett pénzmosás bűntette miatt indult eljárásban az életvitelszerűen Szerbiában tartózkodó férfival szemben elfogatóparancsot bocsátottak ki, akkor fogták el, amikor Magyarországról Szerbiába próbált kilépni.
    Az eljárás adatai szerint a férfi nemcsak Magyarországon, hanem Horvátországban, Romániában, Bulgáriában és Montenegróban is nyitott hasonló okokból bankszámlákat.