Csongor napja van. | 2024.04.16

Vonattal ütközött egy autó Városlődnél, késések várhatók Szombathely felé

2019-04-21 15:40:00

Vonattal ütközött egy személyautó vasárnap délelőtt Városlődnél, a baleset miatt a Budapest-Székesfehérvár-Szombathely vonalon 20-30 perces késések várhatók - közölte a Mávinform az MTI-vel.

    Azt írták: Városlődnél egy személygépkocsi a fénysorompó tiltó jelzése ellenére a sínekre hajtott, ahol összeütközött a Veszprémből Celldömölkre tartó vonattal. A vonaton senki sem sérült meg, de a mozdony üzemképtelen lett - tették hozzá.
    A helyszíni szemle és a műszaki mentés idején - előreláthatólag vasárnap délig - az utasokat Ajka és Veszprém között pótlóbuszok szállítják. 
    A Mávinform felhívta a figyelmet arra, hogy a Citadella nemzetközi gyorsvonat belföldi része Veszprémig közlekedik, a nemzetközi része pedig Székesfehérvár után kerülőúton, a Balaton északi partján, Ukk érintésével megy Ljubljanába.
    Stern Péter, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletes szóvivője elmondta: a személygépkocsiból egy embert az ajkai hivatásos tűzoltók emeltek ki, őt mentőhelikopterrel vitték kórházba.
    Kucsera Katalin, a megyei rendőr-főkapitányság ügyeletes szóvivője azt közölte, hogy a személyautó sofőrje a balesetben súlyosan megsérült.