Gedeon napja van. | 2024.03.28

Szakértő: jól átgondolt, megszervezett támadássorozat történt

2019-04-21 13:20:00

Jól átgondolt, megszervezett támadássorozatot követtek el Srí Lankán, és lehet, hogy még nincs vége - mondta Gyarmati István biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában.

    A vasárnapi támadássorozat elkövetői feltehetően tamil vagy szingaléz terroristák lehettek, ebben az országban a muszlimok inkább áldozatok szoktak lenni - tette hozzá.
    A szakember szerint előbb-utóbb egy szervezet vállalni fogja a cselekményeket, ami azért lehet kedvező fejlemény, mert azután már nem várható újabb merénylet.
    Gyarmati István a támadások kapcsán kiemelte: Srí Lanka egyik fő bevételi forrása a turizmus, ami egy ilyen eseménysorozat után visszaeshet.
    Három katolikus templomot és három szállodát ért szinte egyidejű robbantásos támadás húsvétvasárnap délelőtt Srí Lankán, az eddigi információk szerint több mint 150 ember meghalt, több mint 400 megsebesült. A támadásokat a fővárosban, Colombóban, illetve annak környékén követték el. A katolikus templomokban általában sok hívő volt a húsvétvasárnapi mise miatt.