Gedeon napja van. | 2024.03.28

Nagykátán egy családi házban, Miskolcon egy társasházban volt tűz

2019-04-20 11:26:00

Nagykátán egy családi ház tetőszerkezete és egyik helyisége, Miskolcon egy társasház erkélye gyulladt ki szombat hajnalban.

    Csámpai Attila, a Pest Megyei Katasztrófavédelemi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek elmondta: a nagykátai házból a tűzoltók egy középkorú nőt hoztak ki, akit a helyszínen a mentők segítségével sikeresen újraélesztettek. Azt, hogy más is volt-e az épületben, egyelőre nem tudta megmondani, a tűzoltók jelenleg vizsgálják át a lakóházat, aminek a teteje beszakadt a tűztől.
    Miskolcon a Vörösmarty Mihály utcában egy tízemeletes társasház egyik kilencedik emeleti erkélye égett. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) közlése szerint az oltási munkálatok idejére az épületet negyvennyolc embernek kellett elhagynia, számukra melegedőbuszok érkeztek a helyszínre.
    A tűzhöz a miskolci, a kazincbarcikai és a tiszaújvárosi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik rövid időn belül eloltották a lángokat, majd megkezdték a tűzzel érintett lakás átszellőztetését és az épület átvizsgálását.