Gedeon napja van. | 2024.03.28

Ismét lesz Kassa-Miskolc ultramaraton

2019-04-16 19:39:00

Ismét megrendezik a Kassa-Miskolc ultramaratont, az első futóversenyre húsz évvel ezelőtt került sor, most május 18-án rajtol Kassáról a mezőny - közölték a szervezők az MTI-vel.

    A tájékoztatás szerint a 113 kilométeres távot egyéniben és 5-10 tagú váltóban teljesíthetik az indulók.
    A rendezők a hazai és külföldi hosszútávfutóknak kínálnak megméretési lehetőséget, a két testvérváros közötti táv érinti a szlovákiai Krasna, Nizna Mysla, a magyarországi Kéked, Gönc, Vizsoly, Abaújszántó, Hernádkércs, Szikszó és Sajóvámos településeket. 
    Nevezni már lehet a rendező miskolci Marathon Club honlapján, a www.maratonclubmiskolc.hu oldalon, ahol az érdeklődők a magyar mellett szlovák és angol nyelven is regisztrálhatnak, illetve hasznos információkhoz juthatnak. 
    Már leadta nevezését a magyar hosszútávfutás egyik kiemelkedő alakja, a Fancsalban élő Bogár János, aki 20 éve tartja a 100 km-es országos csúcsot, és ezen a távon Európa-bajnoki címmel is büszkélkedhet. Bogár János több sikere mellett nyert a Spartathlonon, és hatszor diadalmaskodott a Bécs-Budapest Szupermaratonon is - ismertették a szervezők.