Emma napja van. | 2024.04.19

Negyedik alkalommal tartanak Olasz Napokat Várpalotán

2019-04-12 08:44:00

Negyedik alkalommal rendezik meg az Olasz Napokat hétvégén a Veszprém megyei Várpalotán, a programokat olasz autó- és motorkiállítás is színesíti - közölte a Thury Vár Nonprofit Kft. ügyvezetője az MTI-vel.

    Csővári Zsófia elmondta: a rendezvény péntek délután zászlóforgatók és olasz hagyományőrzők bemutatójával kezdődik, majd Gianluca Pieragostini és Andrea Vallesi könnyűzenei koncertje valamint olasz és magyar néptánc együttesek műsora után a Mendelssohn Kamarazenekar húsvétváró koncertjével zárul. 
    Szombaton számszeríjász bemutatót és íjászversenyt is rendeznek a Thury-vár körül, valamint délután szintén kulturális bemutatók színesítik a programokat. 
    A rendezvényen lehetőség nyílik tradicionális olasz ételek kóstolásra, de a hegedűkészítők vagy a cipészmesterek munkájába is betekinthetnek az érdeklődők.
    Az olasz autók és motorok kedvelőit a kétnapos rendezvényen Vespa, Ferrari és Lamborghini kiállítás és tesztvezetés is várja, valamint itt tartja évadnyitó találkozóját az Alfa Romeo Club Magyarország is.