Auguszta napja van. | 2024.03.29

Bányatavaknál termesztettek kannabiszt, vádat emeltek ellenük

2019-04-09 15:20:00

Kábítószer-kereskedelem bűntette miatt vádat emeltek három férfi ellen, akik kannabiszt termesztettek Lakitelek közelében, a tőzegbányatavak melletti árterületen, majd azt továbbértékesítették - közölte a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség kedden az MTI-vel. 

    A közlemény szerint egy 37 éves lakiteleki férfi 2017 tavaszán tanyája e célra átalakított helyiségeiben nevelt, majd a padláson szárított kannabisz növényeket, a magokat az interneten szerezte be. 2017 júniusában három ültetvényt alakított ki a város külterületén, az árterület fákkal és növényekkel erősen benőtt részén, ahol 36 éves társa segítségével 88 tő kannabiszt termesztett.
    A fiatalabb vádlott részt vett az ültetvények gondozásában és ő tartotta a kapcsolatot kereskedőtársukkal - egy 45 éves tiszakürti férfival -, akit a rendőrök háromszáz gramm marihuána megvásárlása után fogtak el. 
    A lakiteleki férfinál tartott házkutatáskor zsákokban és műanyag tárolókban mintegy 4,8 kilogramm marihuánát találtak, amelyek hatóanyag-tartalma a jelentős mennyiség alsó határának több mint 4,5-szerese volt. A nyomozók a tanyán termesztéshez használt trafókat, permetezőgépet és tápoldatokat is lefoglaltak.
    A letartóztatásban lévő 37 éves férfi ellen jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem, szabadlábon lévő két társával szemben kábítószer-kereskedelem miatt emeltek vádat, bűnösségükről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.