Gedeon napja van. | 2024.03.28

Fidesz: jó a fogadtatása a miniszterelnök hétpontos akciótervének

2019-04-07 15:45:00

A Fidesz nyírbátori térségi országgyűlési képviselője szerint jó a fogadtatása az emberek körében az Orbán Viktor miniszterelnök által a bevándorlás megállítására meghirdetett hétpontos akciótervnek.

    Simon Miklós vasárnap a kisváros piacán felállított aláírásgyűjtő standnál újságíróknak elmondta, a május 26-án megtartandó EP-választás tétje rendkívül nagy, sikerül-e megállítani a migránspárti brüsszeli politikát, amitől a kormány meg szeretné védeni az európai és azon belül természetesen a magyar embereket.
    "Szeretnénk Magyarországot megőrizni magyar országnak" - hangsúlyozta a kormánypárti képviselő.
    Az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának alelnöki tisztségét is betöltő politikus arról beszélt, a cél az egységes keresztény kultúra és nemzet megőrzése, hiszen "ez minden embernek a vágya". Simon Miklós reményét fejezte ki, hogy a kormánypártok választási kampánya nyitott fülekre fog találni, ebben segít a kormányfő által meghirdetett hétpontos akcióterv bemutatása.
    Nyírbátorban szombaton kezdődött el az aláírások gyűjtése, a felállított standnál vasárnap többen érdeklődtek és sokan aláírták a piacot járó aktivistáknál lévő íveket is. Simon Miklós elmondta, a nyírbátori választókerület minden településén, így például Újfehértón, Nyírbogáton, Balkányban és Nyírlugoson egyaránt lesznek aláírásgyűjtések, de az aktivisták minden családhoz személyesen is szeretnék elvinni az akcióterv-programot.
    Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Budapesten a Fidesz EP-választási programját bemutató rendezvényen jelentette be hétpontos akciótervét. Programja szerint a migráció kezelését el kell venni a brüsszeli bürokratáktól, és vissza kell adni a nemzeti kormányoknak. Javaslata szerint egyetlen ország se legyen kötelezhető migránsok befogadására akarata ellenére, valamint senkit ne engedjenek be Európába érvényes igazolvány, dokumentumok nélkül.
    Álláspontja szerint meg kell szüntetni a migránskártyákat és a migránsvízumot, meg kell téríteni a határvédelem költségeit, Brüsszel ne adjon több pénzt Soros György bevándorlást segítő szervezeteinek, bevándorlást ellenző vezetőknek kellene állniuk az uniós intézmények élén, emellett követelte, hogy Európában senkit ne érhessen hátrányos megkülönböztetés azért, mert kereszténynek vallja magát