Auguszta napja van. | 2024.03.29

A Fox televízió egyik szerkesztője lett az amerikai külügyminisztérium új szóvivője 

2019-04-04 08:15:00

Morgan Ortagus, a Fox televízió egyik női szerkesztő-műsorvezetőjét nevezték ki szerdán az amerikai külügyminisztérium új szóvivőjének. 

    A 36 éves Ortagus - egykori szépségkirálynő - a Fox televíziónál a nemzetbiztonsági ügyek szakértőjeként tevékenykedett. Volt tartalékos tengerészgyalogos is, valamint több kormányzati szerv, köztük az Egyesült Államok Nemzetközi Fejlesztési Ügynöksége (USAID) munkatársa. Dolgozott a pénzügyminisztériumban mint hírszerzési elemző. Szolgálatot teljesített Szaúd-Arábiában és több hónapig Irakban. 
    Heather Nauert szóvivőt váltja e poszton. Nauert 2017-ben szintén a Fox televíziótól érkezett a külügyminisztériumba, de tavaly decemberben Donald Trump elnök az Egyesült Államok ENSZ-nagyköveti posztjára jelölte őt. Nauert februárban családi okokra hivatkozva visszamondta a felkérést. 
    Mike Pompeo külügyminiszter Twitteren köszöntötte az új szóvivőt, mint fogalmazott: "el vagyok ragadtatva, hogy őt fogadhatom a külügyminisztérium új szóvivőjeként. Tapasztalatai a hírszerzői elemző munkában és a sajtó területén Amerika hasznára válnak".