Auguszta napja van. | 2024.03.29

ITM-államtitkár: fejlődési pályán halad az építőipar

2019-03-14 13:28:00

Az építőipar volumene 2017-ben 26-28 százalékkal, 2018-ban 22 százalékkal, idén januárban pedig 29,1 százalékkal bővült az előző év azonos időszakához képest, mindez azt mutatja, hogy fejlődési pályán halad az építőipar Magyarországon - mondta György László az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adataira reagálva csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

    A KSH csütörtöki közlése szerint januárban az építőipari termelés 29,1 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit.
    Az államtitkár hozzátette, 2014 óta a visegrádi régióban Romániával kiegészítve Magyarországon bővült a legnagyobb ütemben az építőipar teljesítménye.
    György László kiemelte, az ITM új komplex építésgazdasági stratégiát dolgozott ki, amely a szakma megújítását szolgálja. Hozzátette, Palkovics László innovációs és technológiai miniszter csütörtökön jelenti be az új, a gazdaság szereplőivel együttműködésben létrejött szakképzési stratégiát, ami a 2011-ben elindított folyamatokra épül. A stratégia megvalósításával olyan szakembereket képeznek "akik a jég hátán is megélnek" - fogalmazott az államtitkár.