Auguszta napja van. | 2024.03.29

Nagyböjti programok a Magyarság Házában

2019-03-12 14:45:00

A nagyböjthöz kapcsolódva országszerte zajlanak programok: esperessel, pszichológussal, segédpüspökkel is beszélgetnek például a Magyarság Házában - hangzott el az M1 aktuális csatorna keddi műsorában.

     A Magyarság Házában számos programot indítottak a nagyböjt kapcsán, készülnek a nemzeti ünnepre is, amikor a Háromszék Táncegyüttes lép fel, áprilisban pedig jönnek a húsvétváró programok - hangzott el a műsorban.
    Csibi Krisztina, a Magyarság Háza igazgatója a március 6-i Böjti beszélgetések címmel meghirdetett programjukról elmondta, hogy minden évben nagy az érdeklődés a beszélgetés iránt. Az idén Cserháti Ferenc esztergom-budapesti segédpüspök és Vakles Attila szesztai görögkatolikus esperes volt a vendégük.
    Mint mondta, a nagyböjti időszak része lesz Sebestyén István tavaly kiadott Hálaadás című CD-jének lemezbemutató koncertje is, amelyet március 22-én, péntek rendeznek meg a Magyarság Házában.
    Sebestyén István kakasdi ének- és mesemondó elmondta, hogy a Hálaadás című lemez népi imákat, népi énekeket és egy általa feldolgozott mesét tartalmaz, emellett néhány gyermekkori családi történetet is megoszt a könyv és lemez formában megjelent kiadványban.
    A Háromszék Táncegyüttes március 15-én lép fel a Magyarság Házában. Április 5-én, pénteken húsvétváró rendezvénnyel készülnek az óvodások és a kisiskolások számára. Meghívták a vajdasági Vándor Bábszínházat, kárpátaljai tojásfestőket várnak és kézműves foglalkozást is tartanak a Magyarság Házában.