Gedeon napja van. | 2024.03.28

Csepelen több mint 7 kilométer földutat aszfaltoznak le

2019-03-12 14:30:00

Csepelen több mint 3 milliárd forintból összesen 7,3 kilométer földutat aszfaltoznak le a fővárosi útépítési program keretében 2019-ben, az érintett utcákban kiépítik a járdákat, a kocsibeállókat és a vízelvezetést is megoldják - jelentette be Borbély Lénárd (Fidesz-KDNP) XXI. kerületi polgármester keddi, budapesti sajtótájékoztatóján.

    A polgármester a kerület leghosszabb, 2,5 kilométeres aszfaltozásra váró utcájában, a Királyerdő utcában tartott eseményen elmondta: 2010-ben még több mint 50 kilométer földút volt a kerületben, azóta az önkormányzat saját erejéből és támogatásokból leaszfaltozott több utat is, így ma 34 kilométer földút van Csepelen.
    Mint mondta, a Királyerdő utca Csepel és Dél-Pest legutolsó utcája, de nemcsak a kerület, hanem a főváros és a kormány is figyelmet fordít rá, hiszen ezt is leaszfaltozzák.
    Tarlós István főpolgármester február végén jelentette be, hogy szilárd útburkolattal látják el a budapesti földutakat egy négyéves útépítési program keretében. A belterületi útépítési programot a fővárosi fideszes polgármesterek kezdeményezték, a program első ütemében 13 kerületben 181 földutat aszfaltoznak le 41 kilométer hosszúságban, 8,3 milliárd forint kormányzati támogatással, amelyet a kerületi önkormányzatok saját forrással egészítenek ki.  A főpolgármester a bejelentéskor elmondta azt is, Budapesten jelenleg 225 kilométer földút van.
    Borbély Lénárd keddi sajtótájékoztatóján kiemelte: a pályázaton Csepel nyerte a legnagyobb támogatást, közel 1,5 milliárd forintot. Az önkormányzat 2016 végén egyedi kormánydöntéssel 800 millió forintot kapott aszfaltozásra, a város pedig több mint egymilliárd forinttal járul hozzá ehhez, így összesen több mint 3,3 milliárd forintos útépítési program valósul meg a XXI. kerületben.
    A polgármester felsorolta az aszfaltburkolatot kapó utcákat, ezek: a Badacsonyi utca, Csáklya utca, Erdész köz, Fenyves utca, Gyöngyvirágos utca, Királyerdő utca, Lankás utca, Méter utca, Matróz utca, Medve utca, Pikkely utca, Repkény utca, Szúnyog utca, Tiborc utca, Vadgalamb utca, Vasas utca és Vesszősfia utca.
    Borbély Lénárd kiemelte: mindez nem azért történik, mert választási év van, az önkormányzat az elmúlt években is hasonló mértékben épített utakat a kerületben.