Gedeon napja van. | 2024.03.28

Közgyűlést tartott a Via Carpatia

2019-03-07 14:46:00

Borsod-Abaúj-Zemplén és Kassa megyék közös csoportosulása az 2012-es alapítás óta immáron a 12. közgyűlését tartotta szerdán Miskolcon a Megyeházán. Ezt követően ünnepélyesen átadták az aláírt támogatási szerződéseket a Kisprojekt Alap első pályázati körének győzteseinek.

Török Dezső, a csoportosulás elnöke, mint az ülés levezető elnöke javaslatot tett a napirendre, amelyben tíz konkrét téma szerepelt. Az elfogadott menetrend szerint elsőként a Via Carpatia 2018. évi éves beszámolóját hagyták jóvá a tagok, majd megvitatták és elfogadták a csoportosulás idei költségvetését és a felek tagdíját. Az elmúlt évi tevékenységről szóló jelentéssel kapcsolatban kiemelték, hogy sikeres évet tudhat maga mögött a csoportosulás. Több pályázatot nyertek, ezen túlmenően konferenciákat, munkaértekezleteket szerveztek. Külön említést érdemel, hogy a Dunától keletre lévő térségben a Via Carpatia bonyolítja mind a két országban a Kisprojekt Alapot.

 1959_0_680.jpg

Török Dezső (balról) és Rastislav Trnka a közgyűlésen

Ezen utóbbival folytatódott a nap, vagyis a Via Carpatia közgyűlését követően a Kisprojekt Alap tavaly nyáron meghirdetett első pályázati kiírásának a magyar és szlovák nyerteseinek ünnepélyes keretek közt adta át az aláírt támogatói szerződéseket Török Dezső és Rastislav Trnka, a Via Carpatia alelnöke. Köszöntőjükben mind a ketten kiemelték a határmenti térségek együttműködésének a fontosságát, a csoportosulás ezért végzett munkáját és a Kisprojekt Alapban rejlő lehetőségeket.

 1959_1_680.jpg

 Közös fotó a nyertesekkel

Vezető kedvezményezett

Obec Buzica (Buzita)

Obec Ižkovce (Iske)

Verejná knižnica Jána Bocatia v Košiciach (Kassa)

Novohradské osvetové stredisko (Losonc)

Prameň - Forrás - Spring  (Szepsi)

Bükkábrányért Egyesület

 

Združenie Veľké Kapušany a okolie (Nagykapos)

Integrált Könyvtár és Muzeális Gyűjtemény

Košice IT Valley z.p.o. (Kassa)

Európai Határvárosok ETT

Rejtett Kincsek Down Egyesület

Záhony Város Önkormányzata