Auguszta napja van. | 2024.03.29

A Szilágyi diákjai nyerték a KEBA középiskolás tőzsdejátékát

2019-03-06 18:41:00

A budapesti Szilágyi Erzsébet Gimnázium "Árpád Fund" csapata - Árpád Gergely, Jeszenszky Andor és Gócza Márton - nyerte a Közép-európai Brókerképző Alapítvány (KEBA) 2019-es Tőzsdejáték középiskolásoknak verseny döntőjét - közölte a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) szerdán az MTI-vel.

    A BÉT közleménye szerint az idén 19. alkalommal megrendezett pénzügyi és értékpapírpiaci versenyre 180 iskola 300 csapata, közel 1000 diák jelentkezett. A 2018 novemberében kezdődött verseny selejtezője 35 határon túli csapatot is fogadott négy országból. A megmérettetés fő szakmai partnere idén az Erste Befektetési Zrt. és a BÉT volt. 
    A második helyen a zalaszentgróti Deák Ferenc Általános Iskola és Gimnázium valamint a Kecskeméti Bolyai János Gimnázium diákjaiból álló Billionaire Squad csapat végzett, a harmadikon a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Csány László Szakgimnáziumából érkezett All Stars Csány Edition csapat.
    A verseny szakmai fődíját, a 100 órás, tőzsdei szakvizsgára felkészítő tanfolyamot a Budapest Institute of Banking (BIB) ajánlotta fel. A tanfolyam mellett az Erste Befektetési Zrt. egy náluk eltölthető szakmai gyakorlattal is jutalmazta az első helyezett csapatot.