Csongor napja van. | 2024.04.16

Kormány: Brüsszel legalizálni és fokozni akarja a bevándorlást

2019-03-03 16:15:00

Brüsszel legalizálni és fokozni akarja a bevándorlást - szögezi le a magyar kormány Európai Bizottságnak szóló, vasárnap közzétett válasza.

    A magyar kormánynak az Európai Bizottság február 28-i közleményére válaszoló 8 oldalas dokumentuma részletesen bemutatja azokat a terveket és döntéseket, amelyek fokoznák a bevándorlást Európába. Ezeket már csak azért sem lehet letagadni, mert nyilatkozatok, nyilvános állásfoglalások és szavazási jegyzőkönyvek bizonyítják őket - közölte a kormány állásfoglalása kapcsán Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára.
    "A brüsszeli tervek egy jól beazonosítható szándékot tükröznek: legalizálni szeretnék a bevándorlást, nem pedig megállítani. A betelepítési kvóták, a migránskártyák, és a migránsvízumok egyaránt ezt a célt szolgálják" - áll az államtitkár által jegyzett közleményben.
    Az állásfoglalásról szólva a Kormányzati Tájékoztatási Központ által kiadott közlemény leszögezi, hogy a magyar kormány az őszinte párbeszéd híve, még ha ez vitákkal is jár.
    A kormány honlapján olvasható dokumentum szerint +rendkívül sokatmondó a brüsszeli állásfoglalásban szereplő egyik kijelentés, amely szerint "biztosítani kell a legális migrációs lehetőségeket". Nem titkos összeesküvés ez, hanem nyílt együttműködés a bevándorlás fokozásáért.+
    Az Európai Bizottság szerint Soros Györgynek ehhez semmi köze, ennek azonban ellentmond, hogy a milliárdos spekuláns korábban közzétett javaslatai egybevágnak a brüsszeli tervekkel - olvasható a kormány honlapján.
    A kormány válaszában felhívja a figyelmet, hogy a kötelező betelepítési kvótát nem vonták vissza. Brüsszel felülírná a tagországok határvédelmi jogait, úgy alakítaná át az Európai Határ- és Partvédelmi Ügynökséget (Frontex), hogy közben csorbítaná a tagállamok szuverenitását. Az Európai Bizottság támogatta a migránsvízum bevezetését és "érthetetlen módon tagadja" az erre vonatkozó terveket. Ugyanakkor nem tagadják, hogy több pénzt adnának a migrációt támogató szervezeteknek. Már most is több tízezer bevándorló kap pénzzel feltöltött bankkártyákat.     Megjegyzik: legutóbbi állásfoglalásában az Európai Bizottság is elismerte, hogy ők is finanszírozzák a migránskártya programot. A legfrissebb, januári beszámoló szerint közel 64 ezer fő kapott pénzt migránskártyán keresztül.
    A kormány válaszában kitér arra is, hogy az Európai Bizottság kísérleti projektekkel legalizálná a migrációt, az uniós tagállamoknak kísérleti programokat javasolnak az afrikai országokkal, amelyek célja, hogy "az irreguláris migrációs áramlásokat biztonságos, rendezett és jól irányított legális migrációs lehetőségekkel lehessen felváltani".
    Az Európai Bizottság tehát nem arra törekszik, hogy megállítsa, hanem arra, hogy legalizálja a migrációt - emeli ki a magyar kormány honlapján olvasható dokumentum.
    A magyar kormány szerint Brüsszel többféle módon is csökkentené a bevándorlást ellenző országok pénzügyi támogatását. Az Európai Bizottság nem mond igazat, amikor azt állítja, hogy "semmilyen összefüggés nincs az uniós pénzügyi támogatás és a migráció támogatása vagy elutasítása között". 
    A magyar kormány az őszinte párbeszéd útját választja, még akkor is, ha ez vitákkal jár. Elkötelezett európaiak vagyunk, és nemet mondunk az önfeladásra. Olyan Európát szeretnénk, amely tiszteletben tartja a nemzetállamok jogait, épít keresztény értékeire, megvédi közösségeit, és hosszú távon is fenn tudja tartani biztonságát. Ezért emeljük fel szavunkat minden olyan esetben, amikor ezeket veszélyeztetve látjuk - olvasható a magyar kormány Európai Bizottságnak szóló válaszában.
    A kormány válasza az Európai Bizottság állásfoglalására című dokumentum a http://www.kormany.hu/download/2/32/91000/A%20korm%C3%A1ny%20v%C3%A1lasza%20az%20Eur%C3%B3pai%20Bizotts%C3%A1g%20%C3%A1ll%C3%A1sfoglal%C3%A1s%C3%A1ra.pdfinternetcímen olvasható.