Gedeon napja van. | 2024.03.28

Március 31-ig lehet jelentkezni az E.ON fenntarthatósági pályázatára

2019-03-03 14:35:00

Március 31-ig lehet pályázni fenntartható, energiatudatos és zöld kezdeményezésekkel az E.ON Energy Globe verseny magyarországi fordulójára - közölték a szervezők az MTI-vel. 

    A verseny kiírói magánszemélyektől, szervezetektől, vállalatoktól,  önkormányzatoktól várják a környezeti, energetikai problémákra megoldást nyújtó, a fenntarthatóságot, a hatékony energiafelhasználást, a környezet- és energiatudatos szemléletformálást, a zöldenergia felhasználását segítő megoldásokat, pályázatokat. 
    Az 1999-ben indított Energy Globe Award versenyt 177 országban rendezik meg, a nemzeti fordulók győztesei pedig egy nemzetközi döntőben mérettethetik meg magukat. 
    A nevezéseket a magyar fordulóban az www.energy-globe.hu oldalon várják.
    A pályázatokat energetika, klímaváltozás és innováció terén elismert szakértők bírálják el. A nemzetközi zsűri által kiválasztott döntős pályázatok közül pedig a közönség online szavazással választhatja ki idén is, hogy ki legyen az egyes kategóriák győztese.
    A start-upokat, fiatal vállalkozókat, egyetemi csapatokat célzó "Ötlet" kategória nyertese akár egy németországi, 10 ezer eurós támogatással járó üzletfejlesztési programba is bekerülhet. 
    A magyar forduló nyerteseit idén ősszel, ünnepélyes díjátadón hirdetik ki, a verseny fődíja, egy elektromos Nissan LEAF autó egyéves, ingyenes használata - írták.