Auguszta napja van. | 2024.03.29

Nem tetszettek Madurónak az amerikai tévések kérdései, ezért kiutasítják őket 

2019-02-26 08:15:00

Őrizetbe vették az Egyesült Államok spanyolajkú közössége legnépszerűbb televíziójának, az Univisionnek a riporterét és forgatócsoportját a venezeulai elnöki palotában, mert Nicolás Maduro venezuelai elnöknek nem tetszettek a feltett kérdések - közölte az Univision. A forgatócsoportot kedden kiutasítják Venezuelából.

    Az Univision riportere, Jorge Ramos, aki hétfőn készített interjút a venezuelai elnökkel, elmondta: Maduro azután állt fel az interjútól, hogy egy olyan videót mutatott neki, amelyen fiatalok szemétszállító kocsiból esznek. Az elnök azt sem vette jó néven, hogy azt mondta, a venezuelaiak diktátornak tartják őt, és a politikai válságról, a kínzásokról, a politikai foglyokról szóló állításokról kérdezte. Mindezt Maduro "láthatón nem vette jó néven", és az interjút le is állították - tette hozzá. 
    A televízió azt közölte, hogy a forgatócsoportot az interjú után három órán keresztül fogva tartották az elnöki palotában, elvették a felvett anyagot és személyes holmijaikat is. Később a hattagú forgatócsoport szabadon távozhatott. 
    A venezuelai elnöki hivatal bejelentette, hogy a forgatócsoportot kedden kiutasítják az országból. 
    Jorge Rodríguez venezuelai tájékoztatási miniszter a Twitteren azzal vádolta meg az Univisiont, hogy egy "olcsó showműsorra" utazott.