Tivadar napja van. | 2024.04.20

Idén is megrendezik a Nő a partnerség konferenciát Lillafüreden

2019-02-25 15:25:00

Idén is megtartják a Nő a partnerség című konferenciát Lillafüreden március elején - hangzott el az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában. 

    Csöbör Katalin fideszes országgyűlési képviselő, a Nő a Siker Alapítvány alapítója kiemelte: a konferencia idei témája a nők helyzete és szerepe a keresztény Európában. Az első konferenciának többek között a határon túli összefogás volt a célja, majd 2018-ban a V4-es együttműködés jegyében szervezték a rendezvényt, idén pedig az európai nő társadalmi helyzetét és szerepét szeretnénk körüljárni - fűzte hozzá.
    A képviselő szerint a jelenlegi családpolitika miatt a nők helyzete javul Magyarországon. Megjegyezte: a kormány számos olyan intézkedést hozott, ami segíti a nőket. Ide tartozik a nők nyugdíjkorhatárának csökkentése, illetve az új családpolitikai akcióterv, amelynek köszönhetően már a nagymamák is mehetnek gyedre - tette hozzá.
    Jelenleg a nők országok irányításában vesznek részt, a helyzetük sokat javult, de fontos, hogy ne essenek ki a legnagyobb szerepből, a gyermekvállalásból - fogalmazott Csöbör Katalin.