Emma napja van. | 2024.04.19

Magyar egyetemisták fejleszthetik a jövő okos városait

2019-02-20 09:12:00

Okosváros megoldásokat tervezhetnek magyar egyetemisták, az egyetemi csapatok számára írt ki ötletversenyt a Mathias Corvinus Collegium (MCC) a T-Systems Magyarországgal közösen, amelynek fődíja: részvétel a 2019-es Smart City World Congress-en Barcelonában.

    A T-Systems Magyarország közleménye szerint a Smart City Challenge ötletversenyre február 23-ig várják háromfős egyetemi csapatok nevezését a szervezők a shared economy, a smart tömegközlekedés és az okos irodaházak témakörökben.
    A versenyen a T-Systems szakértői mentorálják a csapatokat, a döntőben pedig a Design Terminál szakembereivel közösen véleményezik a legjobb ötleteket. A döntő március 23-án lesz, ahol egy valós város problémájára adnak okos megoldásokat az egyetemisták.
    Az okosváros megoldások olyan fejlesztések, amelyek élhetőbbé, komfortosabbá és gazdaságosabbá teszik a városok életét. 2018-ban jellemzően a közlekedésfejlesztés, a közvilágítás és a térfigyelő rendszerek voltak a legnépszerűbb okosváros beruházások, hamarosan azonban olyan komplex rendszerek megvalósítása kerül előtérbe, mint például az integrált közlekedésirányítási rendszerek, az energiahatékonyság vagy a környezetvédelem szempontjait is érvényesítő fejlesztések - áll a közleményben, amely szerint a fejlesztések piaca óriási: az IDC piackutató cég előrejelzései szerint 2022-re az okosvárosokra fordított összeg világszinten eléri a 158 milliárd dollárt.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
09:19
- Betörte a Trafik üvegét - keresik a miskolci rendőrök
08:59
- Mezőgazdasági gépbe szorult világháborús gránátot hatástalanítottak a tűzszerészek
MTI hírfelhasználó