Auguszta napja van. | 2024.03.29

Két magyar arany a IV. horgász világjátékokon

2019-02-18 19:57:00

A magyar csapat két győzelemmel, egy ezüstéremmel és egy nyolcadik helyezéssel az éremtáblázat élén végzett a horgász világjátékokon, az édesvízi versenyeken.

    A Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) hétfői tájékoztatása szerint több helyszínen került sor a Dél-afrikai Köztársaságban a IV. horgász világjátékokra, melyen számos tengeri és édesvízi szakág világbajnokságát rendezték meg. A magyarok utóbbi kategóriában a csónakos pergető, a pontyozó, a női finomszerelékes, valamint a férfi feeder (finomszereléses fenekezés) válogatottal szerepeltek.
    Első lett a magyar csapat a XXVI. női horgász-vb-n. Az egyéni rangsorban Kovács Hajnalka a negyedik, Deli Ibolya pedig a hetedik helyen végzett. Rajtuk kívül Gyulánszki Nikolett, Kulcsár Aranka, Rudnay Csilla és Walter-Barna Diána volt még a csapat tagja.
     Ugyancsak győzött a Döme Gábor, Erdei Attila, Sipos Gábor, Sivák Mátyás, Szabó Tamás, Walter Tamás összeállítású együttes a X. feeder világbajnokságon úgy, hogy egyéniben az első tízben három magyar volt.
    A XII. csónakos pergető-vb-n a Deák Ferenc, Hipszki Róbert, Oláh Péter, Tóth László alkotta válogatott második lett, míg a XXI. pontyfogó-világbajnokságon a magyar csapat nyolcadikként végzett