Márk napja van. | 2024.04.25

Potápi: egymilliárd forintot szán a kormány a külhoni gyermekek éve programra

2019-02-13 11:50:00

Egymilliárd forintot szán a kormány a külhoni gyermekek éve programra - közölte Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár az M1 aktuális csatornán szerdán.

    A politikus azt mondta, a források 80 százalékát pályázatok keretében osztják szét, a fennmaradó összegből gyerekeknek szóló rendezvényeket, táborokat, vetélkedőket szerveznek.
    Ismertette: márciusban írják ki az első pályázatot 600 millió forintnyi keretösszeggel, ezzel olyan mikro- és kisvállalkozásoknak szeretnének segíteni, akik fiatal szülőket támogatnak, gyermekelhelyezéssel foglalkoznak, illetve gyermekprogramok, családi események lebonyolítását vállalják. Majd később, 600 millió forinttal családokat támogató civil és egyházi szervezeteknek hirdetnek pályázatot - fűzte hozzá.
    Kiemelte: a kormány terve az, hogy a családtámogatási rendszert a külhoni magyar szervezetek programjába is beillesszék. Ezt úgy próbálják elérni, hogy a külhoni magyar pártok közéleti tevékenységébe, gondolatvilágába, politikájának középpontjába a magyar családok képviseletét próbálják állítani - tette hozzá Potápi Árpád János.