Gedeon napja van. | 2024.03.28

Hajtóvadászatot indított a boszniai rendőrség egy feltételezett gyilkos ellen

2019-02-11 16:59:00

Hajtóvadászatot indított a boszniai rendőrség egy férfi ellen, akit azzal gyanúsítanak, hogy a múlt hét folyamán látszólag minden ok nélkül meggyilkolt két embert.

    A szarajevói sajtó beszámolói szerint a hír pánikot keltett az országban, sokan iskolába sem engedték a gyerekeiket, mert attól tartanak, hogy a gyilkos, Edin Gacic véletlenszerűen választja ki áldozatait, így mindenki veszélyben van. 
    A rendőrség közleményben kérte a lakosság segítségét, viszont azt is közölték, hogy senki se próbálja meg megállítani a 42 éves férfit, mert fegyvere van, és veszélyes.  
    Edin Gacic 2017-ben szabadult a börtönből, ahol húszéves büntetését töltötte emberölésért, a büntetés kétharmadát ülte le. 
    A szarajevói sajtó jelentései szerint Edin Gacic az 1992-1995-ös boszniai háború idején az ott harcoló mudzsahed harcosokhoz tartozott, 1998-ban egy korábbi társát, 2002-ben pedig saját anyját gyilkolta meg. 
    A rendőrség gyanúja szerint a férfi áldozata ezúttal egy délkelet-boszniai kisváros zöldségese, valamint egy közeli település rendőre volt a múlt héten.