Auguszta napja van. | 2024.03.29

Fidesz: Gyurcsány és szocialisták elvették a lehetőséget a magyar vállalkozásoktól

2019-01-28 15:15:00

Böröcz László, a Fidesz frakcióvezető-helyettese szerint Gyurcsány és szocialisták elvették a lehetőséget a magyar vállalkozásoktól.

    Böröcz László hétfőn a közmédiának nyilatkozva azt mondta: Magyarország jobban teljesít, amióta hátat fordított a baloldal rossz gazdaságpolitikájának.
    Akkor sorozatos adóemelésekkel sújtották a cégeket, különösen a magyar agrár- és élelmiszeripari szektort lehetetlenítették el, előnyhöz juttatva a külföldi gazdasági szereplőket. Kormányzásuk alatt a töredékére csökkent a magyar élelmiszeripari vállalkozások száma, és teljesen leépült a magyar húsipar - sorolta a fideszes politikus.
    Hozzátette: ezzel óriási károkat okoztak a magyar gazdaságnak és élelmiszeriparnak, munkahelyek ezreit szüntették meg.
    Böröcz László hangsúlyozta: a Fidesz kormányzása óta Magyarország tartós és stabil gazdasági növekedési pályára állt, a magyar vállalkozások is sorra megvalósíthatják beruházásaikat, amelyeket adócsökkentéssel, gazdaság- és vidékfejlesztési támogatásokkal, valamint államilag támogatott kölcsönökkel segítenek.
    Újraindult a magyar élelmiszeripar is, a magyar árut egyre többet vásárolják mind idehaza, mind külföldön - mondta.
    Kérdésre a dolgozóit elbocsátani kényszerülő Szarvasi Vas-Fémipari Zrt.-ről közölte: ha a kormány azt ígérte, hogy segít, akkor így is tesz majd, a konkrét intézkedéseket valószínűleg a pénzügyi tárca dolgozza ki.