Auguszta napja van. | 2024.03.29

Megnyitották a jubileumi évet a Kazincbarcikai Kórházban

2019-01-24 19:45:00

Ma délután a kórház elmúlt 50 évét bemutató kiállítással megnyitották a jubileumi évet a Kazincbarcikai Kórházban. Az eseményen megjelent Dr. Kacsándiné dr. Macsári Zsuzsanna térségi referens, Demeter Zoltán országgyűlési képviselő, Klimon István alpolgármester.

A megnyitó rendezvényen ott voltak az intézmény dolgozói, s eljöttek a korábbi orvosok, ápolók, meghívott vendégek is.


Tóth Gábor ügyvezető igazgató megnyitójában szólt a kórházban végbement infrastrukturális fejlesztésekről, majd kiemelte, hogy ennek az intézménynek mindig is voltak olyan orvosai, ápolói, aki kiemelkedő szakmai munkát végeztek, példát mutattak a mai nemzedéknek.

Megnyitóját az alábbi gondolatokkal fejezte be: „ Hogy is lehetne összefoglalni az elmúlt évtizedeket? Miért tudott a Kazincbarcikai  Kórház megmaradni, fejlődni, mindig megvalósítható célokat kitűzni? Mert soha nem akartunk nagyobbak lenni, mint szükséges, és nem akartunk többet tenni, mint lehetséges. Ez a kórházunk küldetése, ezekért mindig kiálltunk! Tudjuk, hogy még rengeteg tennivalónk van, tisztán látjuk feladatainkat, és megteszünk mindent, hogy továbbra is a térség meghatározó intézménye maradjunk.”

A kórház szakmai munkájában végbemenő változást, a múlt és jelen összekapcsolását szimbolizálta a pszichiátriai terápiás betegek alkotásainak bemutatása. A kiállított munkákat Dr. Péter Mária klinikai addiktológiai szakpszichológus ajánlotta a vendégek figyelmébe, aki  terápiás módszeréről, a gyógyító munka művészi szépségéről írt az Élet-cserepek című könyvében is.

A jubileumi év megnyitóját a  Kodály Zoltán Alapfokú Művészetoktatási Intézmény tanulóinak műsora színesítette.

A megnyitó ünnepséget Gyulai Lilla zárta, aki Életcserepek c. saját költeményét szavalta el.

Az ünnepséget követően minden jelen lévő számára igazi élményt jelentett a több évtizedes fotók megtekintése, melyek megőrizték az első kapavágásnak, az egyes kórházi osztályok munkájának, s az intézmény közösségi programjainak emlékét.

A kiállítás február 15-éig tart nyitva. Az érdeklődők hétfőtől péntekig 10-13 óra között tekinthetik meg az  1. emeleti tanácsteremben.

 

Forrás: http://www.sajomenti-forum.eoldal.hu