Gedeon napja van. | 2024.03.28

Szállás.hu: 2018-ban közel 10 százalékkal bővült a belföldi turizmus forgalma

2019-01-24 14:11:00

A belföldi turizmus forgalma közel 10 százalékkal bővült tavaly, a foglalások kétharmada 1-2 éjszakára szólt, az emberek a szálláshelyeken átlagosan 46 830 forintot fizettek, az úticélokat tekintve pedig Budapest, Siófok, Eger és Hajdúszoboszló voltak a legkeresettebbek - közölte a Szállás.hu csütörtökön az MTI-vel.  

    A szállásfoglaló oldal adatai szerint a szálláshelyek közül az apartman, a vendégház és a panzió voltak a legnépszerűbbek, a vendégéjszakák többsége ezekbe a kategóriákba szólt.
    A közlemény idézte Keresztes Nórát, a Szallas.hu marketing menedzserét, aki elmondta, hogy az átlagos foglalási érték a 2017-ben mért 44 178 forintról, 2018-ra 46 829 forintra nőtt.
    Hozzátették, hogy bár a legtöbb szállástípusnál emelkedett a foglalási érték, a 4-5 csillagos hoteleknél 8 százalékos volt a csökkenés. A SZÉP-kártyás fizetéseknél a vendégek jellemzően 76 183 forintot fizettek a szállásokért, ez 26 százalékos növekedés 2017-hez képest.
    A Szallas.hu foglalási statisztikái szerint a megyék közül Pest, Somogy és Heves, a települések közül pedig Budapest, Siófok, Eger és Hajdúszoboszló mellett Szeged, Gyula, Pécs, Balatonfüred, illetve Zalakaros és Hévíz voltak a legnépszerűbbek. A turisztikai attrakciók közül a legnagyobb érdeklődés az egri vár, a Miskolctapolca Barlangfürdő, a Zalakarosi Fürdő, a Festetics-kastély és a Harkányi Gyógyfürdő iránt volt. 
    Keresztes Nóra elmondta, hogy a szomszédos országokba utazók többsége Zakopane-t, Krakkót, Szovátát és Torockót kereste fel. 
    A Szállás.hu jelenlegi adatai szerint a magyarok körében idén is Budapest, Hajdúszoboszló, Eger és Zalakaros a legnépszerűbb úticél.