Emma napja van. | 2024.04.19

Programsorozattal ünneplik Robert Burns születésnapját Budapesten

2019-01-23 09:50:00

Zenés, táncos, irodalmi és jótékonysági programokkal ünneplik a világhírű skót költő, Robert Burns (1759-1796) születésének évfordulóját péntektől keddig Budapesten.

    A 2005-ben alapított Robert Burns Nemzetközi Alapítvány MTI-hez eljutatott közleménye szerint pénteken zenés őrségváltás lesz a Parlament IX-es kapujánál az Országgyűlési Őrség, katonazenekar és skótduda-zenekar részvételével, majd a Budapest Skót Táncklub tagjai tartanak bemutatót. Este a brit nagykövetség rendez fogadást a skót költő tiszteletére.
    Szombaton 22. alkalommal rendezik meg a Budapest Burns Supper zenés-táncos jótékonysági estet a Corinthia Hotelben, mások mellett fellép az All Star skót dudazenekar, Alison Ewan hegedűművész és a kelta zenét játszó magyar együttes, a Dagda is. Ugyanott vasárnap skótduda verseny lesz, majd skót ebéd következik zenészek és táncosok szereplésével.
    Január 29-én, kedden a budapesti Skót Misszió épületében rendeznek irodalmi Burns-estet - írja a közlemény, amely kitér arra is: január 24. és 27. között az All Star dudazenekar és Alison Ewan budapesti iskolákban és kórházakban népszerűsíti a skót kultúrát.