Auguszta napja van. | 2024.03.29

Több mint 17 millió forintot csalt ki egy férfi egy nőtől

2019-01-22 12:15:00

Vádat emeltek egy férfi ellen, aki hitközségi megbízottnak kiadva magát több mint 17 millió forintot csalt ki egy nőtől - közölte a Fővárosi Főügyészség kedden az MTI-vel.

    A közlemény szerint a 63 éves férfi tavaly márciusban telefonon - álnéven bemutatkozva - azzal kereste meg a 89 éves nőt, hogy a hitközség megbízottjaként segít a megtakarítását biztonságba helyezni, mivel lehallgatják, s a pénze a bankban és otthon is veszélyben van.
    A nő hitt a férfinak, és a következő napokban beváltotta értékpapírjait, kivette a bankból devizáját, és megtakarításait az útmutatásnak megfelelően - három részletben - a XIV. kerületi Fogarasi úton található parkban lévő kukában helyezte el. A vádlott a letett pénzt elvette, és telefonon mindig megnyugtatta a sértettet, hogy megtakarítása biztonságba került.
    A rendőrök végül tavaly májusban, egy utcai telefonfülkénél fogták el a férfit, aki még több pénzt próbált meg kicsalni a nőtől.
    A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség a férfi ellen jelentős kárt okozó, a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett csalás bűntette miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra.