Gedeon napja van. | 2024.03.28

Megkezdte a felkészülést a tavaszi szezonra a DVTK

2019-01-03 13:51:00

Egészségügyi vizsgálattal és a játékosok fizikai állapotának felmérésével megkezdte a felkészülést a február 2-án rajtoló tavaszi szezonra a DVTK labdarúgócsapata csütörtökön.

    Fernando Fernández, az együttes spanyol vezetőedzője a diósgyőri stadionban tartott sajtótájékoztatóján elmondta, hogy rögtön megyei rangadóval, a Mezőkövesd elleni mérkőzéssel kezdődik a tavasz.
    A bajnokság közepén vagyunk, most olyan lehetőségünk van, hogy akik az őszi idényt sérülten fejezték be, felépültek, és újból rendelkezésre állnak - mondta Fernández, hozzátéve: a kezdésig egy törökországi edzőtábor következik, amelyen felkészülhetnek a bajnokság második szakaszára.
    A pihenő időszakra két programot írt elő a szakvezető: akik sérülésekkel bajlódtak, mindent tegyenek meg a regenerálódásért, a többiek pedig tartsák szinten magukat. Úgy érzi, hogy ennek eleget tettek - mondta. 
    A vezetőedző szerint nehéz mérkőzések várnak a csapatra, a Mezőkövesd után a Videotonhoz mennek, majd Miskolcra jön a Honvéd. 
    A cél nem változott, az NBI-ben maradás, miközben ezt tűzte ki maga elé a Kisvárda, a Puskás Akadémia és a Haladás is. Kétségtelenül nehéz félszezon következik - jegyezte meg.
    Hozzátette: a jelenlegi 23 fős keret erre alkalmas, ugyanakkor a védelmet erősíteni kell, több másodosztályú csapatot "feltérképeztek", "vannak kiszemelt játékosok" ugyanakkor tisztában kell lenni a klub költségvetésével. Jelezte, a kerettel készül a DVTK sportakadémia sok fiatalja is.