Gedeon napja van. | 2024.03.28

Elvtársak! Adjátok vissza 1956-ot

2018-12-29 18:49:32

A baloldal szerint 1956 Nagy Imréről, és az egymást gyilkoló kommunista bűnözőkről, a magyar társadalom szerint a forradalom hőseiről és a pesti srácokról szól. Az elvtársak 1989-ig, a kommunista diktatúra bukásáig, börtönnel büntették, aki 56-ot forradalomnak nevezte. 

1989-ben forradalom tör ki Romániában, lebontják a berlini falat az NDK-ban, feloszlik Csehszlovákia, megbuknak a kommunisták Bulgáriában, Lengyelországban. Magyarországon ez év június 16-án, az elvtársaik által meggyilkolt Nagy Imrét, és négy kommunistát újratemetik, de a sok száz meggyilkolt forradalmár újratemetéséről szó sincs. A hatalmukat átmentő kommunisták megpróbálják a forradalmat ellopni.
Pongrátz Gergely, a Corvin-közi felkelők utolsó parancsnoka erről így nyilatkozott:

„A temetés előtt lejött hozzám Arizonába a New York-i konzul, három napig a vendégem volt, győzködött, hogy jöjjek haza a Nagy Imre temetésre. Azt mondtam: ha minden kivégzettet eltemetnek, akkor jövök, de az öt kommunistát el tudják temetni nélkülem is, ezért nem jövök. Az újratemetés létrejöttében fontos szerepet játszó Inconnu Csoport és Krassó György már akkor óvtak, hogy a kommunisták saját képükre formálhatják és kisajátíthatják a forradalom örökségét.”

Harminc év távlatából jól érzékelhető, hogy az egykori gyilkosok szellemi örökösei, utódpártjai, sikerrel sajátították ki a magyar nemzet forradalmát, példaképként állítva azokat a kommunista vezetőket, akiket súlyos bűnök terhelnek.

A negyvenöt évig tartó diktatúrában, emberek tízezreit gyilkolták meg, náci koncentrációs táborokhoz hasonlatos munka- és internáló táboraikban százezreket fosztottak meg szabadságuktól, emberi méltóságuktól, vagyonuktól. A társadalom nyomorgott és éhezett. Nagy Imre gondoskodott a padlások lesöpréséről. A kommunisták zárt boltokban fillérekért mindent megvásárolhattak.

A demokrata Gyurcsány Ferenc feleségének nagyapja, a tömeggyilkos Apró Antal, személyesen felügyelte Nagy Imre koncepciós perét. A demokrata Bauer Tamás, anyja Bauer Juci az ÁVH századosa, apja a körmös dr.Bauer Miklós, az ÁVH kegyetlen vallatója, Lendvai Ildikó a sajtó- és szólásszabadság amazonja, az MSZMP cenzora, az egykori nomenklatúra tag, a kommunista kapcsolati tőkéjéből milliárdossá lett demokrata Gyurcsány Ferenc, az SZDSZ zászlaja alá tömörült kommunista bűnözők mind a mai napig tetszeleghetnek a demokrata szerepében.

"Magyarország az egyetlen olyan ország a kommunista utódállamok között, ahol még a társadalom nem számolt el a kommunista bűnözőkkel. Az elkövetők nagy része – rendszerváltás ide vagy oda – háborítatlanul élte le életét, „ágyban, párnák közt” halt meg. Az elkövetők kölykei pedig bent ültek a parlamenti padsorokban, befolyásos állami állásokban, vagy sikeres vállalkozókká, sportvezetőkké, médiaformáló személyiségekké váltak."

A rendszerváltáskor elmulasztott felelősségre vonás sajátos helyzetet teremtett napjainkban. Az ÁVH-őrnagy nagyapai felmenővel büszkélkedő Fekete-Győr András, a külföldi érdekeket is képviselő Momentum elnöke, Magyarország demokratikusan megválasztott miniszterelnökének azt üzeni, hogy nagy a „pofája”.

A tömeggyilkos Apró Antal unokája, a milliárdos Gyurcsány felesége, Dobrev Klára facebookos bejegyzéseiben, Nagy Imre szobrának máshová helyezéséről így ír:

Engedjetek meg pár személyes mondatot a Nagy Imre szobor eltávolítása kapcsán. Sem bűnök, sem érdemek nem szállnak az unokákra. De a felelősség, hogy feldolgozzuk a múltat és élhetővé tegyük a jelent, örök. Mint, ahogy az is, hogy ezt átadjuk gyerekeinknek. Ezért vittem már kisgyermek korukban Annát és Tamást a Nagy Imre Házba, és beszélgettünk sokat Jánosi Katival, Nagy Imre unokájával, aki nagyon jó ember. Büszke vagyok arra, hogy mennyire értő emberi kapcsolat alakult ki közöttünk. Nagy Imre nagyszerű forradalmár, hazafi volt. A demokratikus Magyarország megkerülhetetlen ikonja. Szobrának eltávolítása a Köztársaság meggyalázása, a történelem hamisító Orbán újabb agressziója. Nem nyugszom, nem nyugodhatok bele!

Egy blogbejegyzés szerint, a kommunista bűnözők gyerekei, unokái nem felelősek a szüleik rémtettei miatt, de minden kétséget kizáróan haszonélvezői a diktatúrában szerzett előnyöknek:

„A rendszerváltó pártok közül az antikommunizmust hirdető, önmagát szabad demokratának nevező párt zászlója alá tömörültek az egykori bűnelkövetők gyermekei. Ők természetesen nem felelősök a szülők által elkövetett nemzetellenes bűntettekért, de szüleik egyszer s mindenkorra kikaparták számukra a gesztenyét, ami életük további alakulásában meghatározó volt. Az arisztokratáktól, a jómódú zsidó polgároktól erőszakkal elvett villák, lakások az ő tulajdonukba kerültek, vagy később egymás között cseréltek gazdát, és nagyobb részükben a mai napig is a még élő egykori népnyúzók vagy leszármazottaik lakják azokat.” 

A Nagy Imre szobrának elhelyezése kapcsán többek között megszólalt Nagy Imre unokája, gyilkosának, Apró Antalnak az unokája. A névtelen forradalmár unokáját ki kérdezi?

Apró Antal unokája, Dobrev Klára, milliárdosként éli életét abban a villában, amelyet a zsidó polgároktól koboztak el a kommunisták.
„ Apró Antal személyesen felügyelte Nagy Imre és mártírtársainak koncepciós perét; 1958. június 17-én ő jelentette be a Parlamentben Nagy Imre és három társa kivégzését, amelyet a „nép jogos elégtételének… az ellenforradalom méltó megbosszulásának” nevezett.[4] Az MSZMP KB határozata alapján ezen érdemeiért a budapesti Szemlőhegy utcában kiutalták részére a nagypolgári Lovassy-Stürmer orvoscsalád volt villájának nagyobbik lakrészét.” 

Az Apró-klán egyetlen tagjának haja szála sem görbült meg. Apró Piroska és a vörös segély Gyurcsány Ferencet milliárdossá tették. Az 1956-os forradalom hóhérának dédunokája, évi 3 millió forintos tandíjért, egy elit milánói egyetemen tanul.

Nagy Imre unokája, Jánosi Katalin a kádári-diktatúrában tanulhatott. Elismert művész lett. 1990 után rehabilitálták a családot. Nagy Imréről köztereket neveztek el, szobrokat állítottak, Emlékházat kapott, alapítványt hoztak létre.

A meggyilkolt forradalmár unokájának családját a diktatúrában ellehetetlenítették. Nem tanulhatott. Ha engedték dolgozni, akkor a legpiszkosabb, legalantasabb munkát végezhette éhbérért. Meggyilkolt nagyapjának, nagyanyjának nem állítottak szobrot. Nincs Emlékháza. Eleve óriási hátránnyal indult az életben, ami a mai napig érezteti hatását. Nincs vagyona, cége, nem vezető. Nagyapja vagy nagyanyja életét adta azért, hogy Magyarországon véget érjen a kommunista rémálom. 

A névtelen forradalmár, névtelen unokája azt kéri, sőt követeli, hogy a kommunisták adják vissza az ellopott 1956-os forradalmat. A bűnöket elkövetők unokái tartsák meg a vagyonukat, az elkobzott villákat, játsszák a demokratát, de hagyják meg 1956 méltóságát, büszkeségét a  magyar nemzetnek, a pesti srácoknak, akik a hazaáruló, a népet elnyomó, hazafiakat gyilkoló kommunista bűnözők ellen harcoltak. 

(címlapfotó:HTKA forum)