Auguszta napja van. | 2024.03.29

Az egymást gyilkoló kommunista vezérek lennének 1956 hősei?

2018-10-23 08:02:31

A baloldal a rendszerváltás óta próbálja kisajátítani 1956-ot. Az ünnep előestéjén, a forradalmat és szabadságharcot megtorló MSZMP utódpártjának, az MSZP-nek a vezetői Kaposváron, Nagy Imre szobránál próbáltak aktuálpolitikai hasznot húzni a megemlékezésből.

Tóth Bertalan, a Magyarországot eláruló, a megszálló szovjet hadsereg fegyvereinek védelmében több ezer magyar polgárt felakasztató, tízezreket bebörtönző, százezreket elüldöző, 1990-ig sötét diktatúrában tartó MSZMP utódpártjának az elnöke azt mondta, ha eljön az idő, készen kell állni arra, hogy a jövő országát építsük, amely a jövőbe és nem a múltba mutat, a Nyugathoz akar tartozni, nem a Kelethez.

Van egy rossz hír Tóth Bertalan és elvtársai számára. A jövő már elkezdődött. Épül az 1956-os forradalom és a nyugati civilizáció értékeit valló társadalom, amely szeretné elfeledni a félévszázados kommunista elnyomást. Harminc év kevés volt arra, hogy a lelki sebek begyógyuljanak. A magyar társadalom nem kér többet a magyar baloldalból.

A szeméthalmok alá kapart, meggyilkolt forradalmárok emlékét haláluk után is gyalázták. A kádári-diktatúra propagandája bűnözőknek, lumpeneknek, prostituáltnak, fasisztáknak, nyilasoknak bélyegezte a forradalom résztvevőit. A diktatúra örökösének számító baloldal, a sztálini módszerekkel egymást gyilkoló kommunista vezéreket próbálja a forradalom hőseinek beállítani. 

1956 igazi hősei a pesti srácok, a sortüzek áldozatai, a diákok, a tüntetők, a megtorlások áldozatai, az üldözöttek, az országból elüldözöttek, és mindazok, akik felemelték szavukat az embertelen kommunista diktatúra ellen.