Auguszta napja van. | 2024.03.29

Politológus: irányvita folyik az LMP-ben

2018-10-22 13:20:45

Irányvita osztja meg az LMP tagságát - mondta Kiszelly Zoltán politológus az M1 aktuális csatornán hétfőn, arra reagálva, hogy kilép az LMP-ből Meszerics Tamás, a párt egyetlen európai parlamenti képviselője.

    A politológus szerint ugyanazok a konfliktusok jellemzik az ellenzéket, mint 2014-ben vagy 2018-ban, az országgyűlési választások előtt. A Jobbik nagyjából annyira erős, mint a baloldal, emellett négy kispárt versenyez ugyanazokért a szavazókért, és a baloldallal sem a Jobbik, sem a mikropártok nem akarnak összefogni - fejtette ki.
    Az LMP-ből az elmúlt időszakban kilépett-kiszorult politikusok próbálnak új mozgalmaknál politikai karriert csinálni, ugyanakkor az LMP új társelnöke, Demeter Márta az MSZP-ből érkezett - mutatott rá.
    A jövő májusig, az európai parlamenti választásig tartó időszak az ellenzéki pártok térfelén a versenyről szól. Ezután a májusi választási eredmény alapján októberig legalább a nagyvárosokban alkukat köthetnek arról, hogyan induljanak az önkormányzati választáson - mondta Kiszelly Zoltán.