Gedeon napja van. | 2024.03.28

Rogán: a bevándorláspárti többség egy utolsó, kétségbeesett támadást indít Magyarország ellen

2018-09-08 19:30:00

A bevándorláspárti többség egy utolsó, kétségbeesett támadást indít Magyarország ellen - jelentette ki a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter szombaton a Somogy megyei Kötcsén, a Polgári Piknik elnevezésű találkozó előtt újságíróknak.

    Rogán Antal közölte: a találkozón Orbán Viktor miniszterelnök arról beszél majd, hogy az elkövetkező időszak legfontosabb eseménye a 2019-es európai parlamenti választás lesz Európában, amelynek témája a bevándorlás.
    A bevándorlás demokráciadeficitet idézett elő Európában. Az EP és az Európai Bizottság többsége ugyanis bevándorláspárti, az európai emberek ellenben egyre nagyobb mértékben elutasítják a bevándorlást, és úgy tűnik, ezt az EP többsége nem hajlandó tudomásul venni - mondta.
    "Olyan új EP-re és bizottságra van szükség, amelyben nincsenek többségben a bevándorláspárti politikusok, és ezzel helyreáll a rend" - fogalmazott.
    Hozzátette: az EP bevándorláspárti többsége nem hajlandó tudomásul venni az emberek véleményét, és nem fog engedni a következő hónapokban sem. 
    Ez a bevándorláspárti többség egy utolsó, kétségbeesett támadást indít Magyarország ellen, erről szól a Sargentini-jelentés - mondta Rogán Antal. 
    A jogállamiság magyarországi helyzetéről szóló dokumentum keddi brüsszeli tárgyalásáról a miniszter kifejtette: mindegy milyen döntés születik az EP-ben, mert a bevándorláspárti többségnek a véleménye egyre kevésbé számít. 
    Az számít, hogy a 2019. májusi EP-választáson mit fognak mondani az emberek - húzta alá. 
    Rogán Antal szerint az EP-ben a "banánköztársaságokra jellemző" képtelen helyzet alakult ki: a tartózkodó szavazatokat megpróbálják "elfelejteni" azért, hogy a bevándorláspártiak többséghez jussanak. 
    Ez "vicces, méltánytalan, a bevándorláspártiak megpróbálnak visszaélni a hatalmukkal" - jelentette ki.
    Hangsúlyozta: Magyarországnak vissza kell utasítania azt a nyomást, amelyet a bevándorláspárti politikusok megpróbálnak kifejteni.
    Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a találkozó előtt azt mondta: az EP-választáshoz közeledve láthatóan élesedik a bevándorlásról szóló vita, egyértelműbbé válik, hogy kik vannak a bevándorlás mellett és ellene. 
    "Minket kötelez a magyar embereknek a nemzeti konzultáción, a népszavazáson és az országgyűlési választáson mondott véleménye" - tette hozzá.
    Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő kijelentette: a Sargentini-jelentés "hemzseg a bornírt, hazug állításoktól".     Példaként említette, hogy a jelentés az európai értékeket veszélyeztető döntésnek tekinti, hogy az EU-országok döntő többségében már működő közigazgatási bíráskodás lehetőségét Magyarországon lehetővé tette az Országgyűlés. 
    Ha ezzel Magyarország veszélyezteti az európai alapértékeket, akkor az EU szinte valamennyi tagállama hosszú ideje ezt teszi - jegyezte meg.