Auguszta napja van. | 2024.03.29

Fegyházbüntetést kért az ügyészség a horgászokra késsel támadó férfira

2018-09-07 14:25:00

Több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat  az ügyészség egy Devecser mellett horgászokra késsel támadó férfira, akire fegyházbüntetést kér - közölte a Veszprém Megyei Főügyészség pénteken az MTI-vel.

    Azt írták, a 41 éves férfi tavaly szeptemberben a Devecser melletti Széki-tónál ittasan előbb megjegyzéseket tett egy halat tisztító ismerősének, majd nyitott pengéjű zsebkésével mögé lépett és a késsel - hirtelen mozdulattal - megsértette a nyakán.
    A sebesülttel - miután az hanyatt lökte támadóját és segítséget kért - egy horgásztársa autóval elindult az ajkai kórházba, egy másik férfi pedig telefonon próbálta hívni a mentőket. A vádlott azonban zsebkését maga előtt tartva, közben pedig gyilkossággal fenyegetőzve megindult a horgászstégen telefonálni próbáló férfi felé, akivel rövid dulakodást követően mindketten a vízbe estek. A megtámadott férfi a partra jutva elmenekült, míg a vádlott a horgászbódéjához ment, ahol elaludt.
    Az ügyészség tájékoztatása szerint a nyakán megszúrt férfi végül nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett csak, de az, hogy nem történt emberölés, az ügyészség szerint mindkét esetben csak a sértettek védekezésének volt köszönhető.