Gedeon napja van. | 2024.03.28

Időjárás-jelentés

2018-09-04 17:30:00

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti: 


    Időjárási helyzet Európában:
    ----------------------------
    Az Európa északi felén található anticiklonok miatt a vonuló frontoknak csak rövid ideig tartó hatása van a Skandináv-félsziget és a Brit-szigetek térségében. A csúcshőmérséklet még arrafelé is zömében 20 fok körül alakul. A magasnyomású zónától délre egy relatív alacsonynyomású terület helyezkedik el, Közép-Európa felett pedig magassági hidegörvény is segíti a konvekciót. Utóbbi térségben többfelé jelentős mennyiségű csapadék hull, felhőszakadás is előfordul, a csapadék mennyisége néhol meghaladja az 50 mm-t. Szerda estig a Kárpát-medence időjárását még a távolodóban levő hidegörvény alakítja.

    Várható időjárás az ország területére szerda estig:
    ---------------------------------------------------
    Kedden többnyire erősen felhős vagy borult időre számíthatunk, sokfelé várható eső, zápor, zivatar, főként a Dunántúlon jelentős mennyiségű csapadékkal. Éjszakára kissé szakadozik, csökken a felhőzet és egyre kevesebb helyen valószínű csapadék. Szerdán a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett még mindig több helyen várható zápor, zivatar. A nyugati határ mentén élénk lesz az északi szél, átmeneti szélerősödés csak zivatar környezetében lehet.
    A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 18 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 24 és 29 fok között alakul.