Auguszta napja van. | 2024.03.29

Szenes Iván emlékkoncert nyolcadszor

2018-09-04 10:39:00

Nyolcadik alkalommal rendeznek Szenes Iván tiszteletére ingyenes emlékkoncertet a Józsefvárosban. Szeptember 9-én a Szenes Iván téren a fellépők között lesz Bodrogi Gyula, Korda György, Koós János, Zalatnay Sarolta, az Apostol és Vastag Tamás is.

    Az esemény helyszíne, a korábbi Rezső tér 2016-ban kapta a Szenes Iván tér elnevezést. A hagyományoknak megfelelően ismét az emlékkoncerten adják át a Szenes Iván Művészeti díjakat.
    Az idei műsorban szerepel Bodrogi Gyula és Voith Ági, Koós János és Dékány Sarolta, Zalatnay Sarolta, Mészáros János Elek, Vastag Tamás, Nyári Károly és lányai, Edit és Alíz, Korda György és Balázs Klári, Fási Ádám és Fási Zsüliett, Opitz Barbi, Burai Krisztián, az Apostol együttes, Postás Józsi, Bokor Marianne, Kocsis Tibor, valamint a tavaly elhunyt Aradszky László unokája, Aradszky Marcell - közölték a szervezők az MTI-vel.
    Mint írták, Győr polgármestere, Borkai Zsolt olimpiai bajnok tornász is vendége lesz az eseménynek, és különleges bejelentéssel készül.
    Szenes Iván 2010. szeptember 13-án, életének 87. évében hunyt el. Csaknem kétezer dalszöveget írt, az egész ország, különböző korosztályok ismerik és dúdolják még ma is a Nemcsak a húszéveseké a világ, a Kicsit szomorkás a hangulatom máma, a Kislány a zongoránál, a Találkozás egy régi szerelemmel, az Úgy szeretném meghálálni, a Kicsi gyere velem rózsát szedni vagy a Mindenkinek van egy álma című örökzöldeket. Több mint száz színdarabot, filmet, rádió- és tévéjátékot mutattak be verseivel, illetve az ő átdolgozásában.