Gedeon napja van. | 2024.03.28

Időjárás-jelentés

2018-09-03 19:39:00

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti: 


    Időjárási helyzet Európában:
    ----------------------------
    Az elmúlt napokéhoz képest nem változott lényegesen Európa időjárási képe.  Az északon vonuló frontoknak csak érintőleges a hatása a Brit-szigetek és a Skandináv-félsziget térségében.  A szárazföld északkeleti harmadán továbbra is magasnyomás terül el, arrafelé már megjelentek a hajnali ködök, és a legészakabbi részeken 5 fok alá is lehűl a levegő. A kontinens déli felén sekély ciklonális mező húzódik, és az Alpok, valamint Észak-Olaszország felett magassági hidegörvény található. Ennek köszönhetően az Alpok és a Kárpátok térségében többfelé alakul ki zápor, zivatar, helyenként jelentős mennyiségű csapadékkal; Bécs repülőterén pl. 118 mm hullott. Ez a hidegörvény alakítja kedd estig a Kárpát-medence időjárását is. Sok lesz a felhő, és sokfelé számíthatunk csapadékra.

    Várható időjárás az ország területére kedd estig:
    -------------------------------------------------
    Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, csupán eleinte szakadozhat fel átmenetileg a felhőzet. Estétől egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar, helyenként jelentős mennyiségű csapadékkal. Szélerősödés zivatar környezetében lehet.
    A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden többnyire 20 és 26 fok között valószínű. A tartósan csapadékos északnyugaton 18, az északkeleti határnál 27 fok is lehet.