Gedeon napja van. | 2024.03.28

Megkezdődött az újgenerációs GYSEV Flirt motorvonatok utasforgalmi próbaüzeme

2018-08-22 13:42:00

Megkezdődött szerdán a Sopron-Szombathely-Szentgotthárd vasútvonalon az első, újgenerációs GYSEV Flirt motorvonatok október 5-ig tartó utasforgalmi próbaüzeme - közölte az MTI-vel a vasúttársaság szóvivője.

    Rázó László felidézte: a GYSEV Zrt. 2016-ban jelentette be, hogy a meglévő tíz mellé további tíz Flirt típusú, villamos motorvonat megrendeléséről írt alá szerződést a gyártó Stadler konzorciummal. A motorvonatok közül az első kettő már tavaly ősszel elkészült, a járműveket november végén, Szombathelyen mutatta be a vasúttársaság az utazóközönségnek.    
    Mivel az újgenerációs motorvonatokon jelentős technológiai átalakításokat végeztek, a járművek forgalomba állításához hatósági engedélyeztetési eljárásra volt szükség, amelynek keretében az elmúlt hónapokban folyamatos próbafutások zajlottak. Az eljárásnak része a próbaüzem is, amelynek során a két motorvonattal már utasokat is szállítanak - írta közleményében a GYSEV Zrt.
    Hozzáfűzték: az újgenerációs Flirt-flotta járműveit folyamatosan szállítja le a vasúttársaságnak a Stadler, 2019 első felében várhatóan az összes új motorvonat forgalomba állhat a GYSEV Zrt. vonalhálózatán.