Auguszta napja van. | 2024.03.29

Idén is megrendezik a Kastély Zenei Napokat Gyulán

2018-08-20 15:01:00

 

Négy koncertet kínál a Kastély Zenei Napok elnevezésű rendezvény, amelynek a gyulai Almásy-kastély parkja ad otthont augusztus 24-én és 25-én.

 

    A Gyulai Ifjúsági Fúvószenekar indulókat, magyaros dallamokat és filmzenei átiratokat ad elő, majd Molnár Tímea szoprán, Papp Viktor tenor és Nagy Márta zongoraművész Aggházy Károly és Giovanni Sgambati művei mellett Erkel Ferenc, Liszt Ferenc és Robert Schumann kompozícióit is megszólaltatja augusztus 24-én. 
    A Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandár Hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekara történelmi magyar indulókkal, Máté Péter dallamaival, ABBA slágerekkel és filmzenékkel, a PowerBeat Ütőegyüttes pedig örökzöld slágerekkel, latinos ritmusokkal és klasszikus zenei átdolgozásokkal szórakoztatja az érdeklődőket augusztus 25-é.
    A koncerteket díjtalanul is meghallgathatja a közönség, de az este fél kilenckor kezdődő hangversenyekre jeggyel és bérlettel rendelkezőket a szervezők idén is meglepetéssel várják - közölte az Erkel Ferenc Kulturális Központ és Múzeum Nonprofit Kft. az MTI-vel.