Emma napja van. | 2024.04.19

Gyerekbuli a Kölyökszigeten – Komolyzene Bánhorvátiban

2018-08-11 08:59:00

A fesztivál a csütörtöki napon családi és gyermekprogramokkal folytatódott. A Mezey István Művészeti Központban és a Völgyparkban népi játszótéren próbálhatták ki a kicsik a régi idők játékait. Kézműveségből ezen a délutánon is akadt bőven, hiszen a Sajómenti Népművészeti Egyesület tagjai tartottak foglalkozást az érdeklődőknek, este pedig a Zabszalma Együttes húzta a talpalávalót, „Gyermekmuzsika világzenei alapokon” címmel.

A Kolorcountryhoz csatlakozott települések közül Bánhorvátiban a református templomban adott koncertet Szegedi Csaba, aki 2010 óta az Operaház egyik legtöbbet foglalkoztatott lírai baritonja.
2014-ben karrierje nemzetközi irányt vett: Klagenfurtban lépett színpadra a Parasztbecsület című darabban. Bemutatkozását siker övezte, ezután sorra kapta a megbízásait.
2017 februárjában az Otello Jágójaként lépett ismét színpadra Klagenfurtban. Ezután Erkel Ferenc „Bánk bán” c. operájában Petur bánt, Massenet Wertherében Albertet szólaltatta meg, majd az évad végén Nottingham hercegeként állt a Magyar Állami Operaház színpadára a világhírű Edita Gruberova oldalán, a Roberto Devereux-ben.
2018-ban több újabb szerepben mutathatta meg tehetségét. A sors ajándékának tekinti, hogy elénekelhette a Bánk Bánt bariton változatában énekelhette el a címszerepet.