Gedeon napja van. | 2024.03.28

Több mint 80 ország ökölvívói lépnek ringbe a budapesti ifjúsági vb-n

2018-08-01 13:05:59

Az előkészületek megfelelő ütemben zajlanak az augusztus végén sorra kerülő ifjúsági férfi és női ökölvívó-világbajnokságra, melyen több mint 80 ország bokszolói lépnek ringbe a Duna Arénában.

    A magyar szövetség (MÖSZ) tájékoztatása szerint a keddi, a vb helyszínén rendezett sajtótájékoztatón kiderült, hogy a nevezések alapján 82 ország 447 sportolója indul, köztük 18 magyar.
    Erdei Zsolt, a MÖSZ elnöke elmondta, hogy a nemzetközi szövetség (AIBA) küldöttsége múlt héten Budapesten tartott szemlét, s a tagok elégedettek voltak a munkálatok állását illetően. A MÖSZ vezetője ugyanakkor megjegyezte, van még teendő bőven, de garantálható, hogy nagyszerű világbajnokságot rendeznek.
    "Sikeres szervezéssel és jó eredményekkel a zsebünkben előbbre léphetünk a sportág nemzetközi ranglistáján" - mondta Erdei, aki érmet, érmeket remél a hazai csapattól, melyben szerinte a 49 kg-os ifjúsági Európa-bajnok Bernáth Attilának a legjobbak az esélyei. Az elnök úgy véli, akár az arany sem elképzelhetetlen, amihez viszont szerencse is kell.
    A sajtóeseményen Bajkai István, a vb fővédnöke hangsúlyozta, hogy a magyar sportnemzet, s az elmúlt évek kiemelkedő nemzetközi sportrendezvényei sorába nagyszerűen illeszkedik az ifjúsági bokszvilágbajnokság.
    Molnár Péter, a MÖSZ menedzserigazgatója elmondta az AIBA háromtagú delegációjának múlt heti látogatásáról, hogy a magyar szervezők kaptak instrukciókat a küldöttségtől, s ezek megvalósítását augusztus közepén, a következő szemléjük alkalmával ellenőrzik. A legfontosabb területeknek a szállást, a logisztikát, a versenyhelyszíneket, a humán erőforrás allokációját és a cateringet nevezte meg.
    Balogh Sándor, a BP 2017 Nonprofit Kft. gazdasági igazgatója, a szervezőbizottság elnöke rámutatott: egy multifunkcionális sportcsarnok, mint amilyen a Duna Aréna, eredetileg a vizes sportágak kiszolgálására épült, de el kellett gondolkodni azon, hogyan lehetne más sportágak céljaira átalakítani. Így jött a medence befedésének gondolata a ringek felállításához. Hangsúlyozta, az 5300 nézőt befogadó aréna kiváló hátteret biztosít.