Gedeon napja van. | 2024.03.28

Csatlakozott DVTK-hoz a Miskolci Judo Club

2018-07-26 17:30:00

Újabb sportág csatlakozik a DVTK-hoz, az eddigi Miskolci Judo Club a jövőben DVTK Miskolci Judo Club néven működik tovább.

    Sántha Gergely, a Borsodsport Invest Kft. és a DVTK ügyvezetője a csütörtöki sajtótájékoztatón azt mondta: megtiszteltetés a DVTK-nak, hogy a Miskolci Judo Clubbal együttműködhet és támogathatja a jövőben.
    Fogalmazása szerint egyértelmű volt, hogy igent mondanak a cselgáncsozóknak, mivel - amint indokolt - "ezzel sok miskolci fiatal és helyi sportoló életéhez teszünk egy kis pozitív dolgot hozzá, illetve segítjük a legtehetségesebb miskolci dzsúdósokat abban, hogy minél eredményesebben szerepeljenek az olimpián valamint az egyéb világversenyeken".
    A megállapodás anyagi támogatást is jelent, a jövőben DVTK Miskolci Judo Club sportolói szabadon használhatják a DVTK infrastruktúráját is - tette hozzá.
    A Miskolci Judo Club 2012-ben alakult három edzővel és 75-80 fiatal versenyzővel, jelenleg nyolc edző és 220-230 versenyző van a klubnál. A cselgáncsozók azóta nyolc aranyérmet szereztek különböző világversenyeken, valamint több mint 600 érmet hazai és nemzetközi versenyeken.
    Az egyesület kétszer érdemelte ki a "Hónap műhelye" címet, a fiatal sportolók pedig tíz alkalommal a "Magyarország jó tanulója-jó sportolója" és a "Borsod-Abaúj-Zemplén megye jó tanulója-jó sportolója" címeket.
    A DVTK MJC legismertebb versenyzője az ifjúsági olimpiai, világ- és Európa-bajnok Gercsák Szabina.