Auguszta napja van. | 2024.03.29

Kárpátaljai gyermekotthonban jótékonykodtak az M2 Petőfi TV és a Holnap tali! szereplői 

2018-07-26 13:35:00

Kétnapos látogatásra utaztak az M2 Petőfi TV és a Holnap tali! című sorozat szereplői július 20-án egy kárpátaljai gyermekotthonba - hangzott el az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.

    Stumpf Kata, az M2 Petőfi TV szerkesztő riportere a műsorban elmondta, nagy örömmel és izgalommal tettek eleget a magyar határhoz közeli, 60 leánynak otthont adó nagydobronyi otthon meghívásának, ahová a Petőfi TV-ben gyűjtött adományokat is eljuttatták, emellett az ott élő gyerekekkel együtt festették ki az egyik közösségi szobát. "Nagy élmény volt a gyerekekkel együtt festeni, sokat játszottunk, fociztunk együtt" - mondta. 
    Rengeteg mesefilm, gyerekjáték, egyedi tervezésű ruha talált új gazdára a Kárpátaljai Irgalmas Szamaritánus Református Gyermekotthonban, ahol a gyerekek közel fele valamilyen fogyatékossággal él.
    Az otthonban lakó gyerekek sokat meséltek a terveikről, barátaikról, nagyokat nevettek együtt, annak ellenére, hogy milyen szomorú történetük van - tette hozzá.
    A szerkesztő beszélt arról is, hogy az M2 Petőfi TV stábja a jövőben is folytatni szeretné a jótékonykodást, meg szeretnék mutatni ezeket a gyermekotthonokat az embereknek.
    Derék Bence színész a műsorban arról beszélt, hogy nagy élmény volt számára az otthonban töltött két nap. A sorozat szereplői egy közönségtalálkozó keretében is beszélgettek a gyerekekkel. Mint mondta, látszott, hogy ez a gyerekeknek mekkora boldogságot jelent.