Gedeon napja van. | 2024.03.28

GVH: Nyerges Zsolt átveheti Simicska Lajos érdekeltségeit

2018-07-24 15:50:00

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) szerint végrehajtható Nyerges Zsolt irányításszerzése Simicska Lajos üzleti érdekeltségei felett - közölte a GVH az MTI-vel kedden.

    Közölték: a Nyerges Zsolt által irányított vállalkozások mezőgazdasággal és információtechnológiai szolgáltatások nyújtásával foglalkoznak, a vállalkozáscsoportba tartozik továbbá két sporttevékenységet végző társaság is. A Simicska Lajos és családja saját, illetve közös tulajdonában álló érdekeltségek a mezőgazdaság, az építőipar, a média, valamint a közterületi reklám különböző piacain vannak jelen.
    A GVH az érintett vállalkozáscsoportok tevékenységei között csak a mezőgazdaságot tekintve azonosított átfedést, amelyet vizsgálva azonban versenyproblémát nem talált, mert a piaci részesedésük nem éri el azt a mértéket, amely káros versenyhatások lehetőségét vetné fel - írták.
    Nyerges Zsolt korábban azt közölte az MTI-vel, hogy megvásárolja Simicska Lajos és családja építőipari, mezőgazdasági, média- és közterületi reklámpiaci, illetve vagyonkezelői üzleti érdekeltségeit. A tranzakciók a versenyjogi hatóság jóváhagyását követően zárulnak le. A szerződések tartalma, a vételár és a kivásárlás egyéb részletei üzleti titkot képeznek, amelyet a felek nem hoznak nyilvánosságra - olvasható az akkori közleményben.